АЮДЫҢ ӨТ ТҰНБАСЫН ҚАЛАЙ ДАЙЫНДАУҒА ЖӘНЕ ҚАБЫЛДАУҒА БОЛАДЫ
- Аю өтінің пайдалы қасиеттері
- Аю өтінің араққа тұнбасын дайындау
- Аюдың өт тұнбасын қалай қабылдауға болады
- Противопоказания
Аюдың өті ғасырлар бойы қытай медицинасында кеңінен қолданылады. Ежелгі Шығыс емшілерінің трактаттарында көптеген ауруларды емдеу үшін қолданылған ғажайып емі бар төрт жүзге жуық рецепттер табылды - суық тиюден ас қорытуға дейін. Аю өтінің заманауи фармакологиялық зерттеулері оның емдік қасиеттерін растайды. Биоқоспа бауыр мен өт қабының ауруларын кешенді емдеуде тиімді, сонымен қатар вирусқа қарсы және қабынуға қарсы әсері бар.
АЮ ӨТІНІҢ ПАЙДАЛЫ ҚАСИЕТТЕРІ
Аюлардың өт қабының мазмұнының емдік қасиеттері олардың өмір сүру және тамақтану ерекшеліктеріне байланысты. Қыста жануарларда көп мөлшерде май жиналады, олар қысқы ұйқы кезінде денеге тамақ ретінде қызмет етеді. Өт қоректік ортаны өңдеу кезінде барлық токсиндерді бейтараптандырады, сондықтан аюлар ұзақ уақыт тоқтатылған анимациядан зардап шекпейді, бірақ олардың шығару жүйесі қазіргі уақытта жұмыс істемейді.
Адам ағзасында өт дәл осылай жұмыс істейді - ол майды ыдыратады. Өт қышқылдарының жетіспеушілігі ас қорытуды реттейтін және метаболикалық өнімдерді кетіретін гепатобилиарлы жүйенің ауруларына әкеледі. Оның жұмысындағы проблемалар метаболикалық процестердің бұзылуына, иммунитеттің төмендеуіне және токсиндердің жиналуына әкеледі. Аюдың өті маңызды заттардың жетіспеушілігін өтейді және гепатит пен бауырдың қатерлі ауруларына көмектеседі деп саналады.
Ғалымдар аю өтінің құрамын жақсы зерттеп, оның негізгі компоненттерін анықтады:
- өт қышқылдары;
- фосфолипидтер;
- холестерин;
- өт пигменттері;
- бейорганикалық тұздар.
Негізгі емдік компоненті - урсодезоксихол қышқылы, ол өт тастарын тиімді ерітеді, «жаман» холестериннің пайда болуына жол бермейді және гепатобилиарлы жүйенің бұзылуынан туындаған гастрит және өңештің қабыну ауруларымен күреседі.
Аюдың өт тұнбасын өндірушілер жиі кез келген кезеңде барлық қатерлі ісік аурулары үшін панацея ретінде ұсынады. Ғылыми зерттеулер заттың белсенді компоненттері бауырдың қатерлі ісіктерінің жасушаларының өсуін тежеуге қабілетті екенін растады; басқа органдардың ісіктерімен емдеудің тиімділігі дәлелденбеген.
АЮ ӨТІНІҢ АРАҚҚА ТҰНБАСЫН ДАЙЫНДАУ
Ресейде шикізатты аңшылар өндіреді. Өт қабы арнайы әдіспен алынып, өңделеді және кептіріледі. Оны тек кептірілген түрде қолдануға болады, мұздату биоматериалды жарамсыз етеді.
Аюдың өті ұнтақ түрінде де сатылады және кесектерге кесіледі, кез келген тұнбалар қолайлы. Ең дұрысы, 0,5 г затқа 25 литр арақ мөлшерінде бүкіл көпіршікті тұндыру ұсынылады.
Тұнбалар рецепті
- Өтті таза, құрғақ құмыраның түбіне қойыңыз.
- 0,5 литр арақ құйыңыз.
- Жабық құмыраны бір айға қараңғы жерге қойыңыз.
- Күн сайын контейнерді шайқаңыз.
- Бірнеше қабат дәке арқылы сүзіп, басқа ыдысқа құйыңыз.
Сіз қытайлық шикізатты «аю фермаларынан» сатып алмауыңыз керек, онда жануарлар тар торларда ұсталады, ал өт жануарлар әдісімен алынады. Биоматериалдың құрамдас құрамы аюлардың күнделікті азапталуына байланысты өзгеретіні бірнеше рет дәлелденді, ал өттің емдік қасиеттері бірнеше есе төмендейді.
Қазіргі уақытта Вьетнамда фермалардың қызметі белсенді түрде шектелуде, онда жануарлар емделуден және қалпына келтіруден өтеді, содан кейін олар ұлттық саябақтардың тұрғындарына айналады. Жануарлардың құқықтарын қорғаушылар Қытайдағы фермалармен белсенді түрде күресіп жатыр, бірақ бұл елде бизнес өркендеуін жалғастыруда.
АЮДЫҢ ӨТ ТҰНБАСЫН ҚАЛАЙ ҚАБЫЛДАУҒА БОЛАДЫ
Арақтағы дайын аюдың өт тұнбасы қатты қайнатылған шайдың түсін алады. Оны күніне 3 рет тамақтанудан жарты сағат бұрын немесе бір сағат бұрын қабылдау керек, доза адамның салмағына байланысты:
- 75 кг-ға дейін - шай қасық (5 мл);
- 75-100 кг – десерт қасық (10 мл);
- 100 кг-нан астам – ас қасық (15 мл).
Қабылдау ұзақтығы 1 айдан 2 айға дейін, екінші курсқа дейін 30 күндік үзіліс қажет.
Биоқоспа панкреатит, вирустық гепатит, холецистит және асқазан-ішек аурулары үшін көмекші терапия ретінде қолданылады. Сондай-ақ, құрал маусымдық аурулардың алдын алу, иммунитетті нығайту үшін ұсынылады. Тұнбалар пневмонияға, операциядан кейінгі қалпына келтіруге, химиотерапиядан кейін қалпына келтіруге көмектеседі.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ
Диеталық қоспаны қабылдауға елеулі қарсы көрсетілімдер анықталған жоқ, өйткені агент сирек аллергиялық реакцияларды тудырады. Сіз жеке төзімсіздікпен, жүктілік және емшек сүтімен емізу кезінде, сондай-ақ жұқпалы аурулардың өткір кезеңінде тұнбаны қабылдауға болмайды.
Назар аударыңыз! Өзін-өзі емдеу қауіпті болуы мүмкін, дәрігермен кеңесіңіз.
Дереккөз: https://kk.healthy-food-near-me.com/